2010. nov. 25.

2010 legjobb dala...

...no, nem mintha éppen zeneileg, netalán szövegileg lenne kiemelkedő teljesítmény a fiúktól vagy zeneszerző havereiktől, de az ötlet mégis fantasztikusan hatalmas és egyben egyszerü is. Lássuk csak: 2010 van, a gazdasági válság kellős közepes közepében vagyunk, már mindenki rájött, éppen ideje, hogy mit is jelent ez, mekkora súlya van a pénztelenségnek, még azok is akik azt hitték, eddig szegények, hát nem, most azok. Tehát adott a válság. Alsó és felső szinten.
Mi kell még egy sikeres dalhoz? A hallgatók. Ebben az esetben válságban.
Egy autóban ülök, benzinkútnál. A haver tankol, bemegy fizetni. Közben mellénk húz egy rozoga jármű, a tag tankol, bemegy fizetni. Közben a kislánya nekiáll ablakot mosni. Dúdol. Kb.10-12 éves. "i wanna be a billionare soooo fuck'n baaad. " Jön az apja, kiveszi a kezéből az ablakmosó device-ot, megtoldja egy "treci in masina, ca ne grabim"-el, befejezi az elkezdett maszatot, közben dúdol: "i wan to be a millionare soooo fuck'n baaad. " Én pislogok, gyorsan haza - www.youtube.com - dal.
Szóval , mi kell egy sikeres dalhoz. Egy q-va jó ötlet. Az alkotók a lényeget megragadták, mit akar egy pár - youtube felmérésem szerint 54,024,628 - ember? Inni, vagy teli torokból kiabálni, hogy milliomos akarok lenni. Ebben az esetben mindkettőt.
A csavar: ez működik. Kiabáld, az leszel. Legalább is a két csávó kiabálta és az lett. Vagy kaptak előleget is talán.... hiszen a klipp készítésekor Travie McCoy úron látható tetkó minimum 3000 dollár. A Mini-ről ne is beszéljünk. És most komolyan? Tuborgot is reklámoznak? Te, gazdasági válság és Tuborg...
Igen árnyalt iróniám ellenére el kell ismernem, a dal tökéletes. Csak az irígység beszél belőlem: igazán felordíthattam volna (a haver meg én) egy lemezre eme vágyamat...csak soha nem hittem volna , hogy valaki meghallgat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése